Hieronder kan u een klein assortiment aan interessante lenzen en bijhorende accessoires terugvinden die ik vrijwel altijd op voorraad heb. Bij de Helios lenzen kunnen verschillende aanpassingen aangebracht worden waardoor deze een nog unieker karakter en bokeh krijgen.

Deze en al mijn aangeboden lenzen worden professioneel nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen.

Alle lenzen worden geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen.

Indien u interesse heeft in één of meerdere van deze items kan u contact opnemen via de bestelknop onderaan deze pagina. Contacteer mij ook gerust indien u vragen heeft over de te gebruiken adapter voor uw camera of bij andere vragen.

 

Pentacon 50mm  f/1.8 met M42 aansluiting - 55 euro

De Pentacon is ook weer zo'n prachtige 'vergeten' lens met een schilderachtige bokeh en wordt zelfs vergeleken met een 50mm Trioplan. Deze lens werd professioneel nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

Helios 44M-4 58mm f/2 met M42 aansluiting - 75 euro

De Helios 44M-4 is een van de mooiste uit de Helios reeks. Deze heeft de ideale mix tussen maximum scherpte en een mooie 'swirly' bokeh. Deze Helios werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

Helios 'Petzval' 58mm f/2 met M42 aansluiting - 115 euro

De Helios 44-2 is de ideale Helios lens om de 'Petzval' modificatie op toe te passen . Deze modificatie geeft een unieke bokeh met tunnelperspectief. Deze Helios kreeg een aanpassing in de volgorde van de lenselementen en werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

Helios 'Trioplan' 58mm f/2 met M42 aansluiting - 115 euro

De Helios 44-2 is de ideale Helios lens om de 'Trioplan' modificatie op toe te passen . Deze modificatie geeft het bijzondere bokeh net zoals bij de Trioplan lenzen. Deze Helios kreeg een aanpassing in de volgorde van de lenselementen en werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

 

Helios 44 'Chromed' 58mm f/2 met M42 aansluiting - 145 euro

Nog slechts 3 stuks beschikbaar! Kan aangepast worden naar Trioplan of Petzval

De allereerste versies van de Helios 44 met de eerste serienummers, uit de fabriek van KMZ (Zenith). Unieke en zeer zeldzame gechromeerde helios. Kan gebruikt worden zoals hij is of aangepast worden met een Trioplan of Petzval modificatie. Deze Helios werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

MIR 'Petzval' 37mm f/2.8 met M42 aansluiting - 155 euro

De MIR is ook weer een hele bijzondere lens om de 'Petzval' modificatie op toe te passen . Deze modificatie geeft een unieke bokeh met tunnelperspectief. Deze MIR kreeg een aanpassing in de volgorde van de lenselementen en werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

Meyer Optik Görlitz Oreston Zebra met M42 aansluiting - 165 euro

Deze Meyer is een heel interresant alternatief voor de veel duurdere Primoplan 58mm f/1.9 met een gelijkaardig bokeh. Deze Oreston werd grondig nagekeken, gereinigd en opnieuw gesmeerd om te garanderen dat de lens als nieuw is. Geen risico op olie op het diafragma en/of het glas en geen schimmels op de elementen. Wordt geleverd met de originele voorste en achterste lensdoppen. Om deze lens te kunnen gebruiken heeft u enkel nog een adapter nodig en eventueel een setje tussenringen. Deze kan u vinden tussen mijn andere aangeboden items.

Set tussenringen met M42 aansluiting - 20 euro

Met een set M42 tussenringen kan u (veel) dichterbij uw onderwerp komen om macro opnames te kunnen maken. Een set bestaat uit drie ringen van 9mm, 16mm en 30mm. Dit is ruim voldoende om dicht tot zeer dichtbij te kunnen focussen.

K&F adapter M42-Canon - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Canon DLSR.

K&F adapter M42-Nikon - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Nikon DLSR.

K&F adapter M42-Sony A-mount - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Sony DLSR.

K&F adapter M42 - Sony E-mount - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Sony E-mount camera.

K&F adapter M42 - Fuji X-mount - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Fuji camera.

K&F adapter M42 - Olympus of Panasonic M4/3 - 25 euro

Een kwalitatief zeer goede adapter om uw lens met M42 aansluiting te gebruiken op een moderne Olympus of Panasonic M4/3 camera.